Läs om nya biljettsystemet

2019-09-12

Den 14 december säger vi hejdå till Jojo-kortet och vår gamla app Reseplaneraren. Efter det behöver du aldrig leta bästa pris på resan. Oavsett hur du väljer att betala kostar resan lika mycket.

Fortsatt enklast att resa med app

Skånetrafikens app är den första delen av vårt nya biljettsystem. Den känner du säkert till. Fler än hälften av våra resenärer använder appen för att resa inom Skåne och till Danmark. 
Appen är fortsättningsvis det enklaste sättet för dig att resa med oss. Via appen får du tillgång till alla våra biljetter, rabatter och förmåner. 

Läs allt om appen här.

Om du inte vill ha biljetten i mobilen

Men givetvis går det bra att resa också om du inte vill, eller kan, ha vår app. 
För dig som reser ibland är det enklast att köpa en biljett på våra regionbussar, i våra nya biljettautomater eller hos våra kundcenter och återförsäljare. Och för dig som har 30-dagarsbiljetten och inte vill ha den i din telefon har vi snart ett nytt kort du kan koppla din biljett till.

Läs mer om resor utan app här

Senior, skola och serviceresor

Du som redan idag har ett särskilt Jojo-kort såsom ett serviceresekort eller seniorkort behöver inte göra någonting i det nya biljettsystemet.
Du kommer att bli kontaktad i god tid av din hemkommun som ser till att du får ett nytt kort hemskickat. Allt blir precis som vanligt, men du får ett nytt plastkort. 

Läs mer om seniorkort med mera här.

Du som reser med skolbiljett har redan fått det nya kortet. Du ansöker om skolskjuts hos din hemkommun. Skolbiljetten finns för både grundskole- och gymnasieelever och gäller för ett helt läsår.

Vi svarar på dina frågor

Vi är glada över att så många uppskattar vårt arbete med att skapa enklare tjänster. Samtidigt förstår vi att förändringar kan kännas förvirrande. Därför har vi samlat all fakta om vårt nya biljettsystem här. 

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren.

Och dyker det upp ytterligare frågor och funderingar är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst och våra kundcenter.

Ps. Fram till 14 december går det att fortsätta resa på Jojo-kortet. Här har vi samlat informationen om det.