Var kan det vara trångt just nu

Vissa tider är det många som reser med våra bussar och tåg. Därför hjälper vi dig att planera så att du inte behöver resa när det är ont om plats. Tänk på att vi behöver hjälpas åt för att undvika trängsel.

Till exempel genom att du väntar på nästa buss eller tåg om det är fullt eller undviker rusningstid. Kanske kan du cykla eller gå? Så kan vi lämna plats till dem som inte kan ha flexibla arbetstider eller som måste ta sig till skolan.

Tillsammans får vi rätsida på vardagen.

Ny tjänst i appen visar hur många som brukar resa 

Om du uppdaterar Skånetrafikens app till den senaste versionen kan du se prognoser på hur många som brukar resa. På så sätt kan du lättare planera ditt resande till turer där det är färre andra som reser.

Tjänsten är under utveckling och har vissa begränsningar till att börja med. Till exempel saknas prognoser för en del linjer. Det här kommer att förbättras efter hand.

Här kan du läsa mer om tjänsten

Då reser flest med regionbuss och stadsbuss

Hur ser det ut just nu?

Vill du veta om det är trångt på din buss eller ditt tåg just nu kan du titta på vår livekarta som vi tagit fram med anledning av coronapandemin.

Här hittar du livekartan

Tjänsten är under utveckling och fungerar på de bussar och pågatåg där vi har automatisk passagerarräkning.

Kom ihåg att antalet lediga säten snabbt kan ändras om det är många som går på och av vid en hållplats. Även om din buss ser ut att vara tom när du tittar på kartan kan den vara nästan full när den kommer till din hållplats. Eller tvärtom.

Ombord på våra tåg

Här kan du se hur fullt det är på tågen.